Utolsó módosítás: 2016. június 29.

A könyvtárból elérhető adatbázisok

 

Az Elektronikus Információszolgáltatáson ( EISZ) keresztül elérhetők az alábbi adatbázisok. ( Az elérés csak a főiskolai hálozaton keresztül lehetséges.)

 

Cab Abstract

A CAB bibliográfiai adatbázis, mezőgazdaság referáló szolgáltatásaként 1932-ben indult, jelenleg a neve Centre of Agriculture and Biosciences International (CABI). Az adatbázisban az alkalmazott élettudományokról (növénytudomány, állattudomány, egészség, parazitológia, ökológia, erdészet, földtudomány, élelmiszertudomány és termékek, mezőgazdasági közgazdaságtan, biotechnológia, mezőgazdasági mérnöki tudományok, szabadidő és turizmus stb.) tájékozódhat az érdeklődő. A rekordok száma több mint 4,5 millió, éves gyarapodása közel 160 ezer.

 

SpringerLink

A SpringerLink az egyik leglátogatottabb online tudományos platform, amely részben annak köszönhető, hogy mindennap új, minőségi tartalmakkal bővítik: tudományos társaságok folyóirataival, kézikönyvekkel, konferencia előadásokkal, monográfiákkal, protokollokkal és sok mással. A tartalmakat hivatkozások linkjeivel, keresési találatokkal, közösségi könyvjelzőkkel és újabban szemantikai linkekkel látják el.

 

ADT (Arcanum Digitális Tudománytár)

Tudományos és kulturális tartalom. Folyóiratok, napilapok, sorozatok, közlönyök, lexikonok.


< Vissza