Cikk-és periodikatárak, katalógusok

Utolsó módosítás: 2020. január 23.

A katalógusok részben biztosítják a folyóiratok teljes szövegű elérését is.

Magyar

AKJournals – Az Akadémiai Kiadó Rt. elektronikusan szolgáltatott folyóirattára, a teljes szöveg az EISZ Nemzeti Program keretében az egyetem (EKE) hálózatáról elérhető.

Arcanum Digitális Tudománytár (ADT) – Az Arcanum Kiadó saját fejlesztésű keresőmotorjával működő nyilvános keresőfelületű adatbázis. Az eredeti oldalképet visszaadó, egyszersmind szövegesen kereshető (kétrétegű) PDF formában szolgáltatja a legfontosabb, nagy múltú hazai tudományos és ismeretterjesztő folyóiratokat. A teljes szöveg az EISZ Nemzeti Program keretében az egyetem (EKE) hálózatáról elérhető.

Elektronikus Periodika Archívum és Adatbázis (EPA) – Szabad hozzáférésű adatbázis, több mint 450.000 cikk és több mint 3.000 kiadvány böngészhető. Szerkesztőségek, kiadók, közgyűjtemények a felajánlásokat és feltöltéseket az adatbázisba itt intézhetik.

EPA - MEK - DKA közös kereső

EPA - HUMANUS - MATARKA közös kereső

Humántudományi Tanulmányok és Cikkek Adatbázisa (HUMANUS) – Szabad hozzáférésű bibliográfiai adatbázis, amely a humántudományok magyar vonatkozású tanulmányainak és cikkeinek az adatait a kezdetektől napjainkig teszi hozzáférhetővé. 

Hungarian Electronic Journal of Siences (HEJ@)

Magyar folyóiratok és hírlapok – DEENK adattára  

Magyar és Nemzetközi Cikkek (MANCI) – Szabad hozzáférésű bibliográfiai adatbázis, mely a magyar könyvtár- és információtudományi periodikumok teljes körű, kurrens és folyamatos retrospektív feldolgozása alapján épül, a külföldi folyóiratokat pedig 1986 óta válogatva dolgozza fel. 2009-ben beépült a HUMANUS adatbázisba, a friss cikkeket kérjük keresse ott.

Magyar Folyóiratok Tartalomjegyzékeinek Kereshető Katalógusa (MATARKA) – Több mint 1700 magyar kiadású folyóirat tartalomjegyzékét dolgozza fel. A feldolgozott cikkek száma több mint 2 millió és kb. egyharmaduknak a teljes szövegéhez hozzá lehet férni. Cím(részlet) és szerző szerint lehet benne keresni.

Magyar Időszaki Kiadványok Repertóriuma Adatbázis (IKER) – A Magyarországon kiadott és az Országos Széchényi Könyvtárba beérkezett társadalom- és természettudományi időszaki kiadványok válogatott cikkanyagának bibliográfiai adatait dolgozza fel 1988-2002-ig.

Magyar Periodika Adatbázis (IKB) – 1986-tól 2003 júniusig épített szabad hozzáférésű bibliográfiai adatbázis. Tartalmazza a Magyarországon kiadott és az Országos Széchényi Könyvtárba beérkezett periodikumok bibliográfiai, besorolási és közhasznú adatait.. Az online IKB elérhető az OSZK online katalógusában.

Országgyűlési Könyvtár Sajtóadatbázis (Pressdok és Hundok) – PressDok (belföldi sajtófigyelés) és HunDok (külföldi sajtófigyelés) néven ismert adatbázisokból jött létre.

Sajtómúzeum – 1705-1867, illetve az 1867-1918 közötti évek bizonyos kiadványtípusaiból épült ki a gyűjtemény.  

Közlönyök 

Magyarországi országos napilapok: 

Magyar Hírlap 

Magyar Nemzet 

Népszava 

Nemzetközi

Cambridge Journals – Nyilvános keresőfelületű adatbázis, a teljes szöveg az EISZ Nemzeti Program keretében az egyetem (EKE) hálózatáról elérhető.

Directory of Open Access Journals (DOAJ) 

EBSCO – Nyilvános keresőfelületű adatbázis, a teljes szöveg az EISZ Nemzeti Program keretében az egyetem (EKE) hálózatáról elérhető.

Elektronische Zeitschriftenbibliothek (EZB, Electronic Journals Library)

Elsevier – Open Access Journal

EMERALD – Humán- és társadalomtudományi periodika angol nyelvű teljes szövegű adatbázisa 

JSTOR – Nyilvános keresőfelületű adatbázis, a teljes szöveg az EISZ Nemzeti Program keretében az egyetem (EKE) hálózatáról elérhető.

Newspapers – Az 1700-as évektől az angolszász nyelvterületen (Anglia, Írország, Észak-Írország, USA, Kanada, Ausztrália) megjelent egykori újságok kereshető és teljes szövegggel elérhető gyűjteménye.

OPEN J-GATE 

Science Direct – Nyilvános keresőfelületű adatbázis, a teljes szöveg az EISZ Nemzeti Program keretében az egyetem (EKE) hálózatáról elérhető.

Springer – Nyilvános keresőfelületű adatbázis, a teljes szöveg az EISZ Nemzeti Program keretében az egyetem (EKE) hálózatáról elérhető.

SUNCAT – Az Egyesült Királyság egyetemeinek egyesített periodika katalógusa, részben a teljes szöveget is szolgáltatja. 

Több külföldi cikkadattár – Az IPL gyűjteményében 13 (ismeretterjesztő és tudományos folyóiratokat is feltáró) adattár elérhetősége található.


< Vissza