Tanulás (játékosan) a tudásért

Utolsó módosítás: 2019. december 03.

Hasznos online források diákoknak és szüleiknek óvodás kortól élethosszig.

Arcademic Skill Builders - Játékos, tanulást segítő feladatok gyerekeknek. Az angol nyelvű honlapon pl. gyakorolható a Szorzótábla a feladatmegoldási sebesség (normál, lassú, gyors) beállításával.

Biztonságban az Online Térben (Bigyoo) – A Bigyoo.hu segít a gyerekeknek, hogy biztonságban legyenek, ha az online térben közlekednek. Ehhez elég észben tartani pár dolgot, és megfogadni néhány okos jó tanácsot, amik itt olvashatóak. Elérhető a honlapról 90-nél több biztonságos oldal és linktár is segíti a további tájékozódást.

Csodaceruza folyóirat

Digitális jegyzetelés: Evernote ; OneNote

eMentor Media Hungary Kft - A honalap többek közt a matematikai alapkészségek elsajátításában, gyakorlásában, felfrissítésében és az érettségire való felkészüléshez nyújt segítséget. A "Szórakoztató matematika" a felsőoktatásban tanulókat segíti. Memóriafejlesztő játékok a fizika, kémia, történelem tantárgyakhoz is elérhető.

Fejlesztő Műhely - A honlap az óvodás és a kisiskolás korosztály számára fejlesztő feladatok és ötlettár található.

Földtan gyerekeknek - A blog írója Gáspár Anita végzettsége informatikus könyvtáros és geológus technikus. A tudományos ismeretterjesztés mellett a szabadidő hasznos eltöltéséhez kínál programokat.

Gyakorolj.hu - Oktatóprogramok évfolyam szerint kereshetőek tanároknak és diákoknak hasznos honlap.

Gyereketető - Fejlesztő játékok és ötlettár Sárosdi Virág blogjában.

International Children's Digital Library

Link2ICT: Tools for Schools - IPad alkalmazások gyűjteménye.

OkosDoboz - Magyar fejlesztésű digitális teszt- és feladatgyűjtemény alsó tagozatos matematika, olvasás, írás, környezet, vizuális kultúra, ének tantárgyakhoz. Megvásárolható kínálata jelenleg 251 feladatsort tartalmaz, összesen 1506 feladattal. Ebből most 48 feladatsor, amelyiken nem szerepel a "Megvásárolható" jelzés, ingyenesen kipróbálható a „Próbáld ki!" gombra kattintva.  

OkosKaland - Képességfejlesztéshez, tanulásmódszertanhoz hasznos ötletek.

Otthonoktatás - A weboldal elméleti és gyakorlati tanácsokkal szolgál.

REALIKA. Digitális foglalkozásgyűjtemény és oktatásszervezési szoftver - A biológia, fizika, kémia és a matematika tantárgyakhoz oktató videók tanároknak és tanulói leckék diákoknak, használatuk regisztrációhoz nem kötött.

Socrative  - Játékosságon (gamification) alapuló kvíz készítő program.

SparkNotes:Today's Most Popular Study Guides – Angol nyelvű portál, szinte minden tantárgyhoz hasznos segédletet nyújt.

Sulinet Junior Portál - A Sulinet portálcsalád gyermekeknek szóló weboldala. Az alábbi típusú szórakoztató oktatójátékokat kínálja: képmutató, tanulókártya, szókereső, sorbarendező, keresztrejtvény. A játékok adatlapján meg van adva a korcsoport, a játék típusa és a témája. Tantárgyválasztó és keresősáv segíti a válogatást.

Tantaki - A játékos tanuláshoz (minden tartárgyhoz) kifejlesztett oktatóprogramok demo változata ingyen elérhető.

Tanulásmódszertan - A Tantaki honlapja szülőknek a témáról. 

Tanulásmódszertan dislexiásoknak - A honlapot Dr. Pusztai Éva (1949-2013) indította. Halála óta a tartalom változatlan, de egyes tanulási problémákhoz pl Dislexia máig hasznos segédletek érhetőek el.

Tanulni tanulok (Rabi Ferencné Perényi Szílvia, 2008) - Tanulásmódszertan könyv 10 - 12 éves tanulók számára.

Televele Médiapedagógiai Műhely Egyesület: Gyerekeknek - Érdekes cikkek, ajánlók, és a biztonságos internethasználat tanulása. Felsőtagozatosok számára online játékok is.

Webtanítónéni - Katona Erzsébet gyakorló és szorgalmi feladatokat, fejlesztő játékokat, kézműves ötleteket, olvasnivalókat ajánl gyerekeknek és segédleteket tesz közzé szülők számára.

Zsiráf Diákmagazin

 


< Vissza