Kutatói mobilitás

Utolsó módosítás: 2019. december 03.

European Charter for Researchers (Európai Bizottság Európai Kutatói Chartája) és a Kutatók Felvételi Eljárásának Magatartási Kódexéről

European Commission: CORDIS (Közösségi Kutatási és Fejlesztési Információs Szolgálat) - az Európai Bizottság nyilvános adattára és portálja, amely az uniós finanszírozású kutatási projektekkel kapcsolatos információk és projekteredmények közzétételére szolgál.

European Commission: EURAXESS - Állás- és ösztöndíjkereső adatbázis kutatók részére. A 35 országban jelen lévő hálózat által nyújtott szolgáltatások célja, hogy a kutatókat segítse kutatói tevékenységük külföldön való folytatásában. Magyar oldala is működik. Az EURAXESS Services a mobilitásban résztvevő kutatók és családtagjaik számára nyújt hasznos információkat. 

European Research Council (ERC, Európai Kutatási Tanács) - Az EU kutatásokat támogató legnagyobb pályázati rendszerének az üzemeltetője. Hosszútávra nyújt finanszírozást a magas kockázattal járó, de magas megtérülést is ígérő kutatások támogatására. Az ERC előre nem határoz meg prioritásokat és kutatási célokat, a támogatások odaítélésének egyedüli feltétele a tudományos kiválóság. Olyan vezető kutatók (Principal Investigator) pályázhatnak, akik Európában tervezik a projektek végrehajtását.

Magyar Tudományos Akadémia Projekt alapú kutatói mobilitás pályázati rendszere

Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal: Kutatói mobilitás

PályázatMenedzser: Kutatási pályázatok

 
< Vissza