Szótárgyűjtemények

Utolsó módosítás: 2020. január 23.

1000 Dictionary.com 

Akadémiai Kiadó szótárai - Az EISZ Nemzeti Program keretében az egyetem (EKE) hálózatáról elérhető a magyar mellett az angol, a francia, a német, az olasz, a spanyol és a holland nyelvhez.

Alpha Dictionary - 1065 online elérhető szótár

Babbel - Nyelvtanulás 14 nyelven 

bab.la -  Szabad hozzáférésű teljes szövegű nyelvi portál, ahol elérhető 40 szótár 28 nyelven, van egy nyelvi fórum, vannak tanulási segédlet: kvízek, nyelvi leckék, kifejezésgyűjtemények. stb.

Base de Terminologie 

Dictionary.com 

Ectaco

Freedict 

ILoveLanguages 

Inter Active Terminology for Europe (IATE) - Az EU többnyelvű terminológiai adatbázisa

IPL: Reference: Dictionaries - Túlnyomórészt angol nyelvű szótárak, de a 176 link között a többi világnyelv szótára is megtalálható. 

LEO's Dictionaries 

Lingea Szótárak 

Logos Multilingual E-Translation Portal 

Magyar Elektronikus Könyvtár szótárai 

Netdictionary 

Online Dictionaries - Általános- és szakszótárak egyik legteljesebb gyűjteménye 

PONS Online Wörterbuch 

Refdesk. Dictionaries and Language Resources

Startlap: Ázsiainyelv 

Startlap: Szótár 

SzóTudásTár - A Tinta Kiadó interneten elérhető egynyelvű magyar szótára, mely a magyar szavakról a következő témakörökben ad információkat: etimológia, szinonima, ellentét, régi szavak, kiejtési, összetett szó, értelmező, magyarító, szólás - közmondás, idegen, rövidítés, virág. Fentieken túl tartalmaz majd egy nyelvészeti e-book könyvtárat is, ahol a kiadó a Segédkönyvek a nyelvészet tanulmányozásához c. sorozat 180 tanulmánykötetét teszi hozzáférhetővé. Az EISZ Nemzeti Program keretében az egyetem (EKE) hálózatáról elérhető.

SZTAKI szótártára - A Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutató Intézete által több mint 10 éve működtetett oldal. Magyarország legnépszerűbb ingyenes internetes szótára 

Terminology Forum - Terminológiai szótárak tematikus gyűjteménye 

TravLang

WEBfordítás - A MorphoLogic ingyenes nyelvészeti szolgáltatásokat nyújt: szövegfordítás, weblapfordítás, szótárak, hangos beszéd, nyelvfelismerés, helyesírás, többnyelvű keresés és mondatelemzés. Fordítóprogram a magyar és 12 másik nyelv között. 

Wikiszótár

WordReference.com - Az oldal egy online fordító műhely, itt magyar szótárak is elérhetőek.

Wörterbuchnetz

YourDictionary - 400 szótár 130 nyelven 


< Vissza