Európai Unió

Utolsó módosítás: 2020. április 30.

BruxInfo - Napi EU-hírszolgáltatás és hetente kétszer frissülő online újságérhető.  EU-aktualitásokra és háttéranyagokra specializálódott a portál.

CEIL, EP Legislative Observatory - Az EU határozathozatali eljárásainak ellenőrzése. 

CORDIS 

ECLAS - Az Európai Bizottság könyvtárának katalógusa. 

Eu Lap -  Mindent az Európai Unióról, szerkeszti az EUPortál.

EUR-Lex - Az EU hivatalos jogi portálja. Közvetlen és ingyenes hozzáférést biztosít az EU joganyagához. Az uniós jogszabályok és a többi nyilvános uniós dokumentum, a Hivatalos Lap hiteles elektronikus kiadása az EU 24 hivatalos nyelvén elérhető. 

EUR-Lex portálon közzétett dokumentumtípusok listája

Eurofound 

Europa.eu - Az Európai Unió hivatalos portálja. 

Európai Bizottság

Európai Bizottság Magyarországi Képviselete 

Európai Parlament

Európai Unió hivatalos név- és címjegyzéke 

Európai Unió intézményei és egyéb szervei

Az Európai Unió története

Europass - Az Europass dokumentumok Európában egységes formátumban teszik összehasonlíthatóvá, megismerhetővé az egyén szaktudását, végzettségét, nyelvtudását, szakmai tapasztalatait. Céljuk kettős: egyrészt segítik a végzettségek elismertetését, ha a pályázó más országban tanult, mint ahol dolgozni vagy tanulni szeretne, másrészt megkönnyítik a munka- és tanulmányi felvételizés/felvételiztetés folyamatát azáltal, hogy a pályázó egy tartalmas és átlátható pályázati anyagot adhat be. Az EUROPASS PORTFÓLIÓ összeállítását segíti a honlap. 

EuTube - Videók az EU működéséről.

EUVonal -  Ez az információs honlap egy közösségi kezdeményezés, célja hogy információkat osszon meg az EU-s mindennapok (munkavállalás, nyugdíj, egészségügy, stb) területén.

Inter Active Terminology for Europe (IATE) - Az Európai Unió intézményközi terminológiai adatbázisa.

Ítélkezési gyakorlat 

Jogszabályösszefoglalók 

Pre-Lex - Jogalkotási eljárások dokumentumai, a jogszabályok és a hozzá tartozó törvényelőkészítési munkák együtt megtalálhatók

Uniós igazságügyi portál - A 23 nyelven olvasható portál azt a célt szolgálja, hogy EU-szerte megkönnyítse az igazságügyi rendszerekkel kapcsolatos információkeresést és az igazságszolgáltatáshoz való hozzáférést. 

Uniós jogi ismeretek 


< Vissza