Adatbázisok, portálok, folyóiratok

Utolsó módosítás: 2019. december 02.

Korlátozott hozzáférésű források

Nyilvános keresőfelületű adatbázisok, a teljes szöveg elérése csak az egyetem (EKE) hálózatáról lehetséges

 

Nyílt hozzáférésű források

ABU: La Bibliotheque Universelle

Athena - Francia nyelvű és frankofón szerzők szövegei, szerzői név nélküli francia nyelvű szövegek, nem frankofón szerzők franciára fordított szövegei, francia szerzők idegen nyelvre fordított művei.

La Bibliothèque électronique du Québec - Francia nyelvű és frankofón szerzők szépirodalmi, filozófia írásai, angol nyelvű szépirodalom, valamint francia nyelvre fordított világirodalom pl.: Dickens, Dosztojevszkij, Miguel de Cervantès néhány műve.

Cairn - Online folyóiratok.

ClicNet: Littérature francophone virtuelle

DECITRE - Elektronikus könyvesbolt, francia nyelvű könyvadatbázis.

Famous French Links – Linkgyűjtemény többek közt a francia kultúrához, történelemhez, médiához, művészethez, irodalomhoz és nyelvhez.

Gallica – A Francia Nemzeti Könyvtár gyűjteményéből digitalizált több mint 600.000 könyv, több mint 1,5 millió periodika teljes szövegű tára, melyben képek, kották, térképek, videók is nagy számban hozzáférhetőek.

Modern Nyelvoktatás – A Magyar Alkalmazott Nyelvészek és Nyelvtanárok Egyesületének folyóirata a 2016/3-4. számtól elérhető ingyenesen jelszó és regisztráció mentesen online. A lap tartalmához a Tartalomjegyzék illetve A könyv elektronikus formában feliratok vezetnek. A felület engedi részletek kijelölését és másolását, illetve a nyomtatást és a letöltést is. 

PERSÉE: Portail de revues scientifiques en sciences humaines et sociales

Poésie française – Francia nyelven íródott költemények teljes szövegű adattára, melyben a középkortól napjainkig már több mint 6000 mű elérhető.

Researchguides: French Language and Literature: French Periodicals and Newspapers

 


< Vissza