A helyes táplálkozás fél egészség

Utolsó módosítás: 2016. október 27.

A Tittel Pál Könyvtár „Sokszínű egészségmegőrzés” című új, tudományos ismeretterjesztő előadássorozatának nyitó rendezvényére nagyon sokan voltak kíváncsiak. A hallgatóság között szinte minden generáció képviseltette magát.

Dr. Horvát Gyula belgyógyász, gasztroenterológus, a gyöngyösi Bugát Pál Kórház Belgyógyászati Osztályának vezető főorvosa a helyes táplálkozásról tartott igen tartalmas és hasznos előadást.

Az internet, a számtalan TV és rádiócsatorna világában hatalmas információáradat éri az embereket. Mai világunkban félelmetes számban fordulnak elő olyan betegségek, amely miatt az emberek szoronganak. Számtalan forrásból, gyakran anyagi haszonszerzés reményében, vagy képzetlenség miatt félrevezető információk jelennek meg a helyes táplálkozásról.
Az előadó szemelvények kiragadásával, számára fontosnak ítélt témákban próbált eligazítást adni annak érdekében, hogy a táplálkozás lehetőleg ne rontsa az emberek életkilátásait.
Felhívta a figyelmet arra, hogy mit együnk és igyunk, miért, mennyit és hogyan, vagy pl. szedhetünk-e nyakló nélkül vitaminokat?

Az est második felében szó esett a helyes fogyókúráról, az ételintoleranciáról, lisztérzékenységről, a probiotikumokról és prebiotikumokról, majd 13 pontban foglalta össze a helyes táplálkozást.
Az előadás után még számtalan kérdés merült fel a témával kapcsolatban, amelyek megválaszolása szinte egy újabb előadás tartalmát is kimerítette.

A rendezvényt Kévés Zsuzsanna jelnyelvi tolmács akadálymentesítette siket és nagyothalló vendégeink számára.

Kiss Adrien, könyvtáros


< Vissza