Röviden rólunk

Utolsó módosítás: 2017. február 03.

Eszterházy Károly Egyetem Comenius Könyvtár

 

 

A Comenius Könyvtár a Tittel Pál Könyvtár sárospataki szakrészlege. Fő feladata a Comenius Campus oktatói és hallgatói szakirodalmi igényeinek kielégítése, de fogad külső olvasókat is, elsősorban pedagógusokat, más intézmények hallgatóit, tanulóit. Az egyetemmel jogviszonyban állók számára a szolgáltatások ingyenesek, a külső olvasók beiratkozási díjat fizetnek. A szolgáltatások heti 43 órában vehetők igénybe. Elektronikusan a nap 24 órájában elérhető mind a katalógus, mind a kölcsönzési adatok (határidők, hosszabbítás). Az állomány közel 100000 db dokumentum, ebből kölcsönözhető 82700. A kurrens folyóiratok száma: 52. Két jelentős intézménytörténeti gyűjteménye van: az Erdélyi –gyűjtemény és a Tankönyvgyűjtemény.
Elektronikus elérhetőség:
konyvtar.uni-eszterhazy.hu/sarospatak/

Az épület 2002-ben épült 3 szintes, akadálymentes, melyből jelenleg két szinten ~650 négyzetméter alapterületen működik a könyvtár. Az olvasói helyek száma a két épületszinten 80, 8 db olvasói számítógép szolgálja a kutatást, tanulást. Wi-fi használat biztosított. A campus gépein - a könyvtárban is - elérhetők az Eszterházy Károly Egyetem által előfizetett adatbázisok.
A könyvtár bútorzata egyedi, méretre készült, dekoratív, még újszerű állapotú. A könyvtár emeleti szintje rendezvények esetén összenyitható vagy elzárható, igény szerint különböző méretű terek létrehozására alkalmas.


< Vissza