ADT - Arcanum Digitális Tudománytár

Utolsó módosítás: 2016. január 12.

Hivatkozás:
http://adtplus.arcanum.hu/hu/

Az Arcanum Digitális Tudománytár (a továbbiakban ADT+) folyamatosan bővülő, teljes szövegű digitális periodika- és könyvadatbázis. Több száz szakfolyóirat, közlöny, akadémiai közlemény, évkönyv, heti- és napilap, lexikon és kézikönyv található meg teljes szöveggel az adatbázisban.

Az ADT+ a 19–20. századi hungarikumok egyik legnagyobb online gyűjteménye, a magyar művelődés-, társadalom- és gazdaságtörténet kiemelten fontos forrása. A gyűjtemény anyaga nagyrészt 20. századi kiadványokból áll össze, de bőségesen találni 19. századi és ritkábban 21. századi szövegeket is.

A több millió oldalas szövegállomány kétrétegű (karakterfelismert) PDF-fájlokban érhető el. Ennek köszönhetően az ADT teljes szövegű keresést biztosít a teljes dokumentumállományban. A találatok közül egyszerre 25 oldal tölthető le, tehát teljes könyvek, folyóiratszámok egyszeri, gyors letöltését az adatbázis nem engedélyezi.

Az ADT+ IP-alapú azonosítás alapján biztosítja a hozzáférést, nem szükséges jelszavas belépés az adatbázis használatához.

 


< Vissza