EBSCO

Utolsó módosítás: 2021. február 03.

Hivatkozás
Távoli elérés eduID-val (útmutató)

Az EBSCO Publishing EBSCOhost Web szolgáltatása bibliográfiai és teljes szövegű adatbázisokat kínál.

ACADEMIC SEARCH COMPLETE  (ASC) (info) (címlista)

Kifejezetten tudományos és felsőoktatási intézmények számára készült, igényes, átfogó, multidiszciplináris jellegű, teljes szövegű adatbázis. Különösen nagyszámú szakértői bírálattal készült (ún. peer-reviewed) folyóiratot tartalmaz, sok esetben olyan forrásokból, amelyek más adatbázisokban nem találhatók meg. Ez a folyóiratcikk-gyűjtemény a legkülönfélébb tudományterületeket fedi le: humán és társadalomtudományok, oktatás, informatika, fizika, kémia, biológia, műszaki tudományok, orvostudomány stb.
- az adatbázis 8500 teljes szövegű periodikumot tartalmaz, ebből 7300 lektorált folyóirat
- a teljes szövegeken kívül mintegy 12500 folyóirat és összesen 13200 kiadvány, köztük monográfiák, beszámolók és konferencia-előadások indexelését és referátumait foglalja magában
- sok rekord esetében elérhető a cikkben előforduló hivatkozások listája is (Cited References), amelyek tovább kereshetők

GREENFILE (info)

Környezetvédelmi adatbázis, amely több mint 384 ezer rekord indexelését és referátumait tartalmazza, valamint szabad hozzáférést biztosít több mint 4700 rekord teljes szövegéhez.

LISTA (Library, Information Science and Technology Abstracts) (info)
Mintegy 700 folyóirat, valamint könyvek, kutatási jelentések, illetve konferenciaanyagok adatai. A könyvtár- és információtudomány teljes spektrumát magában foglalja az 1960-as évek közepétől.

EBSCO Help - YouTube 

 


< Vissza