A MAGYAR NYELVÉSZETI TANSZÉK KÖNYVBEMUTATÓJA

Utolsó módosítás: 2019. november 25.

2019. november 25-én 15.30–tól Normativitás szóban és írásban címmel mutatják be a Magyar Nyelvészeti Tanszék új kiadványait, a Magyar Tudomány Ünnepe keretében, a Magyar Nyelvtudományi Társaság Heves megyei csoportjának rendezvényeként.

Ludányi Zsófia Szabályok, normák, nyelvszokás: Tanulmányok a köznyelvi és szaknyelvi helyesírás és nyelvalakítás köréből (Pandora-könyvek 41. Eger, Líceum Kiadó, 2019) című tanulmánykötetét Zimányi Árpád mutatja be.

Jánk István Nyelvi előítélet és diszkrimináció a magyartanári értékelésben (Nyitra, 2019) címmel megjelent monográfiáját Domonkosi Ágnes ismerteti.

A Kárpát-medencei helyesírási versenyek anyagából Bozsik Gabriella és Ludányi Zsófia által szerkesztett Szabályzat, oktatás, gyakorlat. Helyesírásról sokszínűen: A 2015-ös és a 2017-es Nagy J. Béla helyesírási verseny előadásai, feladatai és egyéb tanulmányok címmel összeállított kötet anyagáról H. Tomesz Tímea számol be.

A nyelvi normativitás problematikájához kapcsolódó friss munkákra a kutatókon kívül a hallgatók és a gyakorló pedagógusok figyelmét is igyekszik felhívni a program.
A Magyar Tudomány Ünnepének programjában:
https://mtu2019.uni-eszterhazy.hu/hu/mtu2019/egri-campus/bolcseszettudomanyi-es-muveszeti-kar/c/normativitas-szoban-es-irasban


< Vissza