Az Akadémiai Kiadó online folyóiratai

Utolsó módosítás: 2021. február 26.

Tudnivalók olvasóknak és szerzőknek

Az egyetem a 2021-es évben is előfizeti az Akadémiai Kiadó Folyóiratcsomagját.

A kiadó tájékoztatása szerint továbbra is két szolgáltatással állnak az érdeklődők rendelkezésükre.
Bejelentkezés után szabadon hozzáférhetnek az összes folyóirat bármely cikkéhez. Azokat online is olvashatják html formátumban vagy letölthetik PDF-ként.
Levelező szerzőként korlátlan számú cikket jelentethetnek meg Open Access elérhetőséggel, ennek minden költségét fedezi az EISZ megállapodás, az intézményi előfizetés. Ezeknek a cikkeknek a benyújtása, elbírálása és elfogadása ugyanúgy zajlik, mint bármely más dolgozat esetén.

Az OA publikálás menete a következő:

A szerző – az erre szolgáló online felületen vagy emailben – eljuttatja kéziratát a tudományos szerkesztőséghez. Ők a témában jártas, elfogulatlan bírálókat kérnek fel, akik véleményt mondanak a kutatási kérdés relevanciájáról, az eredmények súlyáról és arról, jól van-e a kézirat megfogalmazva. Javaslatuk alapján a főszerkesztő dönt a cikk közlésre való elfogadásáról.

Ahhoz, hogy az elfogadott cikk megjelenhessen, a szerzőnek alá kell írnia a licencmegállapodást, amellyel a kiadót felhatalmazza az első közlésre. A CC-BY 4.0 licenc szerint minden felhasználási jog a szerzőnél marad, és ennek ténye a megjelent cikkben is feltüntetésre kerül.

Kérdéseikkel keressék bizalommal a kiadó munkatársait.


< Vissza