Bemutatták Dr. Racsko Réka kötetét

Utolsó módosítás: 2018. május 11.

A Tittel Esték májusi programján bemutatták dr. Racsko Réka Digitális átállás az oktatásban című könyvét.

A bemutató moderátora dr. habil Kis-Tóth Lajos nyugalmazott főiskolai tanár volt, aki Racsko Réka munkásságát méltatta. Úgy fogalmazott: könyve tökéletes kiindulási pont lehet az iskolák számára, hiszen rendkívül sok segítség olvasható benne.

Lengyelné dr. Molnár Tünde, a Médiainformatika Intézet vezetője szintén Racsko Réka munkásságából emelt ki meghatározó momentumokat.

Az érdeklődők megtudhatták, hogy Réka már hallgatóként is számos elismerést tudhatott magáénak, manapság pedig aktív kutatóként szintén kitüntetések sorával díjazzák munkáit. Több mint ötven tudományos munkája van, s különböző kísérleti munkákban vesz részt szervezőként és kutatóként.
Dr. Hoffmann Miklós, a Matematikai és Informatikai Intézet vezetője szerint a Digitális átállás az oktatásban című könyv a különféle tudományterületen oktatók számára egyaránt hasznos lehet, és erős alapokat biztosít számukra. Arról, hogy Egerben már 2006-2008 környékén az élvonalban jártak a digitális átállás témakörében már dr. Komenczi Bertalan egyetemi tanár beszélt, s a továbbiakban Réka kötetét értékelte.

Tóthné Szük Erzsébet az Eszterházy Károly Egyetem Gyakorlóiskolájának pedagógusa szerint négy fontos alappillére van a digitális átállásnak: a tanuló, a tanár, az infrastruktúra és a tartalom. A rendezvényen Racsko Réka köszönetet mondott a támogatásért, s elárulta: idén már becslései szerint 5-600 pedagógusnak tartottak előadást, mellyel egyebek mellett azt is szeretnék erősíteni, hogy a mobiltelefon az oktatásban ne egy tiltott dolog, hanem egy segédeszköz lehessen.

Fotók: Kakuk Dániel

Forrás: uni-eszterhazy.hu


< Vissza