E-könyvek, adatbázisok, open access

Utolsó módosítás: 2019. szeptember 09.

Az új félévben is lehet open access cikkeket publikálni díjmentesen, elérhetőek az e-könyvek és az adatbázisok.

Ebben a félévben is lehetőség van az egyetem oktatói és kutatói számára, hogy Open Access cikkeket publikáljanak.
Három hazai és külföldi tudományos kiadóval van az EKE-nek az idén szerződése az Elektronikus Információszolgáltatás (EISZ) Nemzeti Program keretében. Az Akadémiai Kiadó, a Springer és a Taylor and Francis folyóirataiban lehet nyílt hozzáférésű cikkeket megjelentetni úgy, hogy az EKE-nél affiliált levelező szerzők mentesülnek a közzétételi költségek (APC) megfizetése alól.
Az Open Access cikkek publikálásához – mindhárom kiadó esetében – a könyvtári honlap Kutatástámogatás oldalán találnak további tudnivalókat, útmutatókat, linkeket.
https://konyvtar.uni-eszterhazy.hu/hu/ktarhu/kutatastamogatas

Júliusban tovább bővült a teljes szöveggel elérhető e-könyvek kínálata. A Springer kiadó 2017-2019-ben megjelent angol nyelvű szakkönyvei két nagy témakörben kereshetők, olvashatók stb. a SpringerLink adatbázis oldalán. A neveléstudományi csomag jelenleg 1100 kötetet, az informatika csomag 2000 kötetet tartalmaz.
Az e-könyvekről itt lehet részletesebben tájékozódni:
https://konyvtar.uni-eszterhazy.hu/hu/ktarhu/hirek/aktualis/c/ujabb-e-konyvek-a-konyvtarban

Az egyetem 2019-re előfizetett angol nyelvű adatbázisai és magyar nyelvű e-könyvei (pl. Osiris kiadó, L'Harmattan kiadó) továbbra is elérhetők. Részletes információ és közvetlen linkek:
https://konyvtar.uni-eszterhazy.hu/hu/ktarhu/adatbazisok/elofizetett-adatbazisok

Az e-könyveket és az adatbázisokat elsősorban az egyetemi hálózaton belül lehet használni. A távoli eléréshez (pl. otthonról) az alábbi linket ajánljuk az OpenVPN és az eduID használatához:
https://konyvtar.uni-eszterhazy.hu/hu/ktarhu/hirek/aktualis/c/az-adatbazisok-es-az-e-konyvek-tavoli-elerese 


< Vissza