ECSETTEL HATÁRON INNEN ÉS TÚL

Utolsó módosítás: 2019. május 30.

Debrei Éva festőművész kiállítása az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campus Könyvtárában.

Debrei Éva számára a festészet maga az élet. A gyöngyösi születésű művész az ország számos településén bemutatkozott már közel 130 önálló kiállítással és 110 közös tárlattal. Festményeit láthatták már többek között Budapesten, Debrecenben, Egerben, Hévízen, a Hortobágyon, sőt, 2004-ben még a norvégiai Osloban is. A művész legközelebb a gyöngyösi campus könyvtárában mutatja be alkotásait.

A kiállítás megtekinthető: 2019. június 6-tól június 28-ig
Helyszín: Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campus Könyvtár

Debrei Éva folyamatosan képzi magát annak érdekében, hogy festményein keresztül egyre jobban ki tudja fejezni érzéseit, gondolatait, elképzeléseit. Tanult Fenekovács László grafikusnál, Dudás Gyula nagybányai festőművész pedig szakmai bírálatával rendszeresen segíti munkásságát. Mindezek mellett részt vesz alkotótáborokban és festőversenyeken is.

2006-ban csatlakozott az Országos Képző- és Iparművészeti Társasághoz és a Gyöngyösi Műhelyhez, így közös kiállításokon, zsűriztetéseken is részt vesz munkáival. Tagja a Lírikusok Irodalmi Műhely Képzőművészeti és Irodalmi tagozatának, ahol már 4 alkalommal kapott emlékdíjat. Versei kortárs antológiákban jelennek meg Budapesten és Nyíregyházán. 2009-ben felvételt nyert a Magyar Újságírók Közösségébe és tagja a Kulturális Magyar Nemzeti Szalonnak is.

"Hiszem, hogy a jó Isten ezt az utat jelölte ki számomra, és igyekszem ennek megfelelően élni mindennapjaimat." - fogalmazza meg életének vezérfonalát az alkotó.


< Vissza