Egri Természetvédelmi Estek

Utolsó módosítás: 2018. február 12.

Várunk minden érdeklődőt az "Egri Természetvédelmi Estek" programsorozat első előadására, melynek témája: Kutyák a természetvédelemben

Előadó: Deák Gábor (MME), méreg-, és tetemkereső kutyavezető; Falco és Carlo gazdája

Időpont: 2018. február 7. (szerda) 17:00

Helyszín: Eszterházy Károly Egyetem Tittel Pár Könyvtár (Líceum, Eszterházy tér 1.).

Falco és Carlo a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) parlagi sas védelmi projektjének (Parlagi sasok védelme a Pannon-Régióban) méreg- és tetemkereső kutyája. Falco volt az ország - sőt az egész régió - első iIyen speciálisan képzett kutyája. Deák Gáborral az MME alkalmazásában nagyban hozzájárultak a ragadozómadarakat pusztító illegális mérgezéses esetek felderítésében és visszaszorításában. A páros az elmúlt 4 évben 547 keresés alkalmával 201 bűncselekménnyel kapcsolatos találattal segítette a hatóságok sikeres felderítő munkáját. Az egyik frissen kiképzett négylábú, a "Carlo" névre hallgató belga juhászkutya is napjainkban már az ő csapatukat erősíti.

 

Az "Egri Természetismereti Estek" programsorozat a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, az Eszterházy Károly Egyetem és a Kaptárkő Természetvédelmi és Kulturális Egyesület közös szervezésében valósul meg.

Főoldali fotó: Jakab Sándor


< Vissza