EMANCIPÁCIÓ KONFERENCIA

Utolsó módosítás: 2020. február 18.

A Performativitás Interdiszciplináris Kutatócsoport 2020. február 13-14-én Emancipáció címmel szervez konferenciát az Eszterházy Károly Egyetemen.

A konferencián olyan előadások hagzanak el, amelyek egyebek mellett filozófiai, szociológiai, történelmi, jogi, pszichológiai, pedagógiai, művészeti, irodalmi szempontú megközelítését és áttekintését adják az emancipáció és a vele rokon értelmű fogalmakkal megjelölhető folyamatoknak, törekvésnek, mozgalmaknak. Feltérképezik a társadalmi igazságtalanságok területén jelentkező jelenkori kihívásokat, és a szabadság irányába mutató sikeres társadalmi gyakorlatokat éppúgy megidézik, mint az esetleges kudarcokat.

A konferencián az elméleti és történeti áttekintések mellett egyedi kezdeményezéseket és eseményeket is bemutatnak az európai és nem európai társadalmi-kulturális élet területéről.

Az elhangzott előadások írott változatát a csoport tagjai által szerkesztett Performa című elektronikus folyóirat következő számaiban, majd pedig egy konferencia-kötetben is megjelentetik 2020 júniusában.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a Performativitás Kutatócsoport tagjai!

www.performativitas.hu 

A konferencia programja:


< Vissza