Hangulatok

Utolsó módosítás: 2019. október 24.

Gál Piroska festményeiből nyílt kiállítás az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusának könyvtárában. Az alkotó a színek és a formák szerelmese.

Gál Piroska világ életében csodálattal nézett a különféle művészeti alkotásokra, ahogy a természet szépsége is magával ragadta. Gyermekkorától szeretett rajzolgatni, ám tanulmányai más irányba vittek. Még néhány évvel ezelőtt sem gondolta volna, hogy hamarosan ecsetet fog a kezébe és festészettel próbálkozik. 2016 karácsonyára lepte meg magát egy festőkészlettel. Az új lehetőség izgalmasnak tűnt és hamar szerelem lett belőle.

„Felemelő érzés játszani a színekkel, várni hogyan alakulnak az elképzelt formák, majd büszkének lenni arra, ami megszületik ebből az áhítatos élményből. Különféle textíliákkal ötvözve próbálom izgalmasabbá tenni az alkotást. Ennek ötletét az Édesanyámtól megőrzött kézimunkák adták, melyek ez által egy másik köntösbe öltöztetve, új életre kelnek. Kihívás számomra, hogy saját magamból merítve járjam ezt az utat. Sok tervem, tanulnivalóm van, remélem az idő és az alkotások sora beavat a mélyebb művészetbe, miközben élvezem a tanulás minden ecsetvonását. Iránytű a szívem, igyekszem szeretettel megtölteni a születő festményeket! Azt remélem, hogy általuk meg tudom nyitni mások szívét is. Igyekeznünk kell szeretetszemen át nézni a világot! ...Így tárulnak fel a csodák!"

A kiállítás 2019. november 16-ig várja a látogatókat a gyöngyösi campus könyvtárában.

szöveg: Gál Piroska, Nagy Réka
fotók: Nagy Réka
forrás: https://gyongyos.uni-eszterhazy.hu/hu/gyongyos/hirek/c/hangulatok-947


< Vissza