Könyvtári Zenés Advent

Utolsó módosítás: 2019. december 17.

A Tittel Esték előadássorozat idei utolsó előadására december 9-én került sor a Tittel Pál Könyvtárban.

„Az ádventi várakozás hasonlít a megemlékezéshez, de valójában mindennél távolabb áll tőle. Valódi várakozás. Pontosabban úgy, ahogy a szeretet mindennél valóságosabban vágyakozik az után, akit magához ölel és örök újszülöttként a karjai között tart."
Pilinszky János

A meghitt és családias este során utazást tehettünk az Advent és a karácsonyi ünnepkör zeneirodalmában, hogyan fejezik ki az egyes nemzetek ezt az érzést a muzsika nyelvén.

Rendhagyó módon a könyvtár munkatársai is közreműködtek, saját készítésű ajándékkal, finomságokkal és könnyed dallamokkal tették emlékezetessé az estét.

Vendégelőadóként hallhattuk Bárány Csilla és Majtényi Laura zenepedagógusokat, akik mindketten az Eszterházy Károly Egyetemen szerezték diplomájukat. Zongorán közreműködött, valamint vokál- és szólóénekkel fellépett a Gyakorlóiskola 10-es gimnazista diákja, Ferencz Veronika. A kvartett negyedik tagja – a Tittel Pál Könyvtár képviseletében – Oszlánczi Krisztina volt.

Az előadók és a szervezők ezzel a programmal a rohanó hétköznapokban a megnyugvást és az ünnepi ráhangolódást igyekeztek lehetővé tenni.


< Vissza