Kupakgyűjtés a könyvtárban

Utolsó módosítás: 2020. november 03.

Örömmel jelentjük, hogy a múlt héten megtelt a Líceum épületében a 113-as terem előtt található kupakgyűjtő!


Fotó: Balogh Tibor

Köszönjük szépen mindazoknak, akik szorgosan gyűjtögették a műanyag kupakokat, így azok újrahasznosításuk után visszajutnak a körforgásba és olyan használati tárgyak készülnek belőlük, amik háztartásunkban akár évekig jó szolgálatot tehetnek (pl. műanyag ládák, kerti bútor, szemetes, hólapát stb.).

Fotó: Balogh Tibor

A kezdeményezésünknek kettős célja volt. Egyrészt, hogy a műanyagszennyezésre felhívjuk a figyelmet, másrészt pedig az összegyűjtött kupakok leadása után járó összeget rendszeresen jótékony célra felajánljuk, hozzájárulva egy beteg kisgyermek vagy alapítvány támogatásához.

A Heves megyei Hanna történetét az Összefogás és kupakgyűjtés Hannánk gyógyulásáért nevű Facebook-oldalon olvashatják el, ahol az Édesanya folyamatosan leírja Hanna fejlődését, napi erőpróbáit, amivel nap, mint nap hihetetlen akaraterővel megküzd a 4 és fél éves kislány.

Szülei két évvel ezelőtt kupakgyűjtésbe kezdtek: tavaly az ország minden részéről összegyűjtött. Összesen 12 tonna kupakot sikerült beváltaniuk, melynek ára kilónként 50 forint(!) (1 kg kupak = kb. 300-400 db-ot jelent).
Nem hangzik soknak, de az összegyűjtött kupakok mégis Hanna életét tehetik könnyebbé...


< Vissza