Milyen Magyarország egy brit számára?

Utolsó módosítás: 2017. november 17.

Miért különböznek a magyarok bármely más közép-európai nemzettől? Miért álldogálnak makacsul a buszon, miközben rengeteg szabad helyre leülhetnének? Miért kezdődik a nevük a vezetéknévvel?

Október 4-én, szerdán 16 órakor Dr. Colin Swatridge professzor, aki több évig Magyarországon tanított, tart angol nyelven előadást az Erasmus+ 30 program keretében a Líceumban a 112-es teremben (könyvtár), ahol olyan kulturális jellegzetességekre hívja fel a figyelmet, ami egy magyar számára természetes, ám egy brit számára viszont szokatlannak tűnhet.
Előadásában szemléletes, olykor humoros stílusban vázolja fel azokat a szokásokat, attitűdöket, melyeket tipikusan csak a magyarok képviselnek. Miért tapsolnak oly kitartóan a magyarok egy színházi előadás után? Miért megy fel a vérnyomásuk, ha a „Trianon" szó kerül említésre?
Az e témában - több kiadásban - megjelent könyve görbe tükröt tart a magyarok elé, ám tanulságos is, hiszen nem mindennap nyílik lehetőség Magyarország kívülről történő bemutatására.

 

                                                      

< Vissza