Nemzetközi Hét az egyetemen

Utolsó módosítás: 2018. május 14.

Nemzetközi Hét néven szerveznek programot május 7-11-e között Egerben és Gyöngyösön.

A hét során az intézmény nemzetközi partnerei látogatnak el hozzánk Kínától és Indonéziától kezdve Kazahsztánon, Spanyolországon, Törökországon át Franciaországig, hogy a meglévő kapcsolatainkat tovább építsük, hogy bemutatkozhassunk, hogy megismerhessük más intézmények jó gyakorlatait, azaz, hogy kitekintsünk a világra és a szerzett élményekkel, ismeretekkel mi is fejlődjünk.

Az idén a Nemzetközi Hét tematikája, az előadások/workshopok témái a prezentálás témaköréhez kapcsolódnak: hogyan tudjuk előadni a mondandónkat, milyen képet adunk magunkról és mások hogy látnak ezáltal bennünket.
Hogyan tegyünk szert önbizalomra, hogy kiálljunk mások elé beszélni, hogyan adjunk elő strukturáltan, dinamikusan, milyen gyakori hibákat kell ezen a területen kiküszöbölni, hogyan/milyen prezentációs technikákkal tudunk ismereteket közvetíteni és ebben milyen szerepe van az előadónak. Néhány olyan kérdés, amelyre választ kapunk az előadások/műhelymunkák során.

A Nemzetközi Hét eseményeit kulturális programok is kiegészítik: a nyitó nap estéjén 19 órától az új Leányka utcai bisztróban az egyetem nemzetközi és magyar hallgatói adnak műsort, illetve csütörtökön a Kápolnában lesz komolyzenei koncert, melyen az Ének-zene Tanszék tanárai és hallgatói lépnek fel.

A Nemzetközi Hét rendezvényeire szeretettel várjuk a nemzetköziesítésben részt vevő, részt venni kívánó tanár és adminisztratív kollégákat, hallgatóinkat, különös tekintettel a külföldi diákokra!

A hét eseményeihez tematikájában is jól illeszkedik a Slow Film Fesztivál filmszemléje, melynek egyik szekciójában a hazai felsőoktatási intézményekben tanuló külföldi hallgatók saját nézőpontjukból mutatják be magyarországi élményeiket.

Részletes program

 


< Vissza