SZÍNEK ÉS FORMÁK

Utolsó módosítás: 2019. május 13.

A Gyöngyösi Károly Róbert Campus Könyvtárában nyílt meg a Gyöngyösi Műhely legújabb, Színek és formák című kiállítása.

A 35 éve működő Gyöngyösi Műhely alkotói számos alkalommal mutatkoztak már be munkáikkal az ország különböző pontjain és külföldön is. Paksy Marica 30 éve vezeti ezt az alkotóközösséget, melynek tagjai között festők, szobrászok, keramikusok és fafaragók is megtalálhatók.

Paksy Marica elmondta, az elmúlt három évtized alatt sokat változott a csoport összetétele. Vannak olyan tagok, akik már 15-20 éve a műhely alkotói közé tartoznak és természetesen rendszeresen vesznek fel új tagokat is. A csoport vezetője szerint ez az összetétel szerencsés, hiszen a szárnyaikat bontogató alkotók segítséget kaphatnak a műhely tapasztaltabb tagjaitól.

A Gyöngyösi Műhely rendszeresen mutat be tematikus kiállításokat. Legutóbb például a költészet napja alkalmából festettek meg verseket. A Színek és formák című kiállítás azonban eltér ettől. Nem volt témabeli megkötés, a festők, szobrászok és keramikusok az általuk választott alkotásaikat mutathatják be.

A tárlatot Molnár László festőművész nyitotta meg, aki egyben a műhely művészeti vezetője és szaktanácsadója is.
Molnár László szerint a műhely tevékenysége azért is kiemelten fontos, mert a mai felgyorsult világban az okostelefonokból, televízióból és az internetről ránk zúduló rengeteg információ és inger nem hagy időt az embernek a megnyugvásra. Sokan elszakadnak a természetes világtól, ami nélkül művészet nem létezik, hiszen az alkotásokba a megélt élmények és érzések épülnek be, melyeket a művész belső lélekszűrőjén keresztül mutat meg.

A Gyöngyösi Műhely alkotói olyan emberek, akik nem csak szeretik a művészetet, hanem fontosnak érzik, hogy élményeiket festményeiken, szobraikon keresztül megosszák embertársaikkal. A színes, változatos, különböző felfogásban, műfajban és stílusban elkészített alkotások május 31-ig tekinthetők meg a Gyöngyösi Károly Róbert Campus Könyvtárában.

Szöveg, fotók: Nagy Réka
Forrás: https://gyongyos.uni-eszterhazy.hu/hu/gyongyos/hirek/c/szinek-es-formak-812 


< Vissza