Élelmiszer-biztonsági helyzetelemzés...

Utolsó módosítás: 2016. június 29.

Elérhető könyvtárunkban az Agroinform Kiadó gondozásában 2008-ban megjelent Élelmiszer-biztonsági helyzetelemzés és kockázatértékelés című könyv.

Cím:
Élelmiszer-biztonsági helyzetelemzés és kockázatértékelés
Szerző:
Szeitzné Szabó Mária (szerk.)
Odalszám:
238
Kiadó:
Agroinform Kiadó
Kiadás éve:
2008
ISBN:
978-963-502-896-2
Lelőhely:
113-as terem
Katalógus link:
http://webpac.ektf.hu/WebPac/CorvinaWeb?action=onelong&showtype=longlong&recnum=72422&pos=1



Tartalom:


A hazai döntéshozók (kockázatkezelők) számára kíván segítséget adni a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal ezzel a tanulmánnyal, mely elemzi és értékeli a hazai élelmiszer-biztonsági helyzetet meghatározó mikrobiológiai, kémiai és egyéb veszélyeket, megkísérli meghatározni azok kockázatát.
A tanulmány zömében kvalitatív, ill. szemi-kvalitatív jellegű kockázatbecslésre épül, azonban a növényvédőszer-maradékok példáján bemutatja azt is, hogy megfelelő elektronikus adatbázis esetén milyen mélységű és gyakorlati útmutatást adó kvantitatív kockázatbecslés végezhető.
A tanulmány bemutatja az egységes kockázatbecslésen alapuló besorolásának lehetséges módozatait, és javaslatot tesz a legoptimálisabb módszer alkalmazására. Bemutatja és elemzi a kockázat alapján történő mintavétel, valamint az ezt követő laboratóriumi vizsgálat főbb szempontjait. Ezt követően a különböző típusú élelmiszer-biztonsági veszélyek részletes elemzésével próbálja meghatározni az adott veszély által jelentett hazai kockázatot nemzetközi összehasonlításban. Mindehhez bemutatja az általános hátteret, a jogi környezetet, az élelmiszer-fogyasztási adatokból nyerhető információkat, és a kockázatok rangsorolásának lehetőségeit, és javaslatokat fogalmaz meg a további teendőket illetően.

Forrás:
http://www.agroinformkiado.hu/konyveink/elelmiszeripar/elelmiszer_biztonsagi_helyzetelemzes_es_kockazatertekeles


< Vissza