A 21. századi tanár

Utolsó módosítás: 2016. július 06.

Elérhető könyvtárunkban a Neteducatio Kft. gondozásában 2015-ben megjelent A 21. századi tanár : egy pedagógiai szemléletváltás személyes története című könyv.

Cím:
A 21. századi tanár : egy pedagógiai szemléletváltás személyes története
Szerző:

Prievara Tibor
Terjedelem:
224 oldal
Kiadó:
Neteducatio Kft.
Kiadás éve:
2015
ISBN:
978-615-80328-0-3

Katalógus link

 

 Tartalom:


Mitől lesz hatékony, produktív és korszerű egy pedagógiai módszer a 21. században?
A válasz az innovációban, a játékosságban és a belső motivációban rejlik. Az új kiadványunkban megismertetett módszer mindhármat ötvözi magában, ez pedig nem más, mint a gamification, vagyis játékosság módszere. Nagy előnye, hogy megoldást nyújt mindazokra a nehézségekre, amivel korunk pedagógusai – így Ön is – küzdenek: Hogyan lehet az osztály minden egyes tagjára differenciálni? Hogyan lehet felszámolni a motiválatlanságot és a teljesítményszorongást? A nagy tananyagmennyiség mellett hogyan készítse fel az iskola az életre a gyermeket? Mi az a gamefication és hogyan vigyük be a tanórákba?
Prievara Tibor nagy sikerű és komoly eredményeket hozó módszere csak nálunk érhető el szakkönyv formájában! A módszer valójában nagyon egyszerű: a játék élményszerűségét, természetes motiváló erejét használja fel; ötvözve a videojátékok pontokat gyűjtő, szinteket ugró struktúrájával: a diákok magukénak érzik az iskolai előmenetelük irányítását, saját maguknak jelölnek ki célokat, amit a saját maguk által megtervezett úton, módszerekkel érnek el. A büntetés és megbélyegzés helyett lehetőségük van arra, hogy hibázzanak, és a javítás lehetőségét a módszer felépítése eleve tartalmazza.
A könyvben megismertetett módszert alkalmazva hatékonyan és könnyedén tudja ezt megoldani. Gyakorlati ötletek, tapasztalatok segítik abban, hogyan strukturálja a feladatokat, tananyagot, hogyan ütemezze a haladás tempóját, mindezt a sikeres és eredményes munka érdekében.

Forrás:
http://neteducatio.hu/uzlet/prievara-tibor-a-21-szazadi-tanar/ 


< Vissza