Logopédiai mesék

Utolsó módosítás: 2016. július 06.

Elérhető könyvtárunkban a Ciceró Kiadó gondozásában 2014-ben megjelent Logopédiai mesék című könyv.

Cím:
Logopédiai mesék
Szerző:

Huba Judit
Terjedelem:
132 oldal
Kiadó:
Ciceró
Kiadás éve:
2014
ISBN:
978-963-539-835-5

Katalógus link

 

 Tartalom:


A Logopédiai mesék könyve az ún. pszichomotoros fejlesztési elven alapul. Ez azt jelenti, hogy sokféle érzékelési-észlelési és mozgásos élmény társul a beszédfejlesztéshez. Ennek legfontosabb oka, hogy a mozgás, érzékelés-észlelés és beszéd fejlődése szoros kölcsönhatásban áll egymással. A több területre kiterjedő fejlesztés támogatója a beszéd tartalmi és alaki fejlődésének. Teljesebb és maradandóbb a megismerés, a tanulás elveszti kényszer jellegét, könnyebben automatizálódik a helyes beszéd. A beszédhibás gyermeknek emellett szüksége lehet más területek fejlesztésére is.
Legszívesebben olyan mesekönyvet látnék a gyermekek kezében, amelyik tapintható, szagos, hangos, ízlelhető, azaz minden érzékszervre ható. Az ilyen könyv azonban valószínűleg olyan drága lenne, hogy nem sokan engedhetnék meg maguknak. A kompromisszum – de egyúttal haszon is – az lehet, hogy anya, apa, nagyi vagy a logopédus szolgáltatják a mesékhez a tapintható, szagolható, ehető anyagot, ők teszik lehetővé a sokoldalú tapasztalat szerzést. Haszon, mert gyerek és felnőtt közösen keresi a megismerés eszközeit, gondolja ki a módját. Tapasztalatból mondhatom, ez a felnőtt számára is jó szórakozás. Tanulhatunk a gyerektől eredetiséget, rácsodálkozhatunk gazdag fantáziájára!
A közös munka jó tanulási motiváció, a gyerek „díjazza" a helyzetet, amelyben nem alanya (főleg nem tárgya!), hanem aktív résztvevője a foglalkozásoknak. Munkafüzetként használhatja a mesekönyvet, amelyben saját alkotásai is benne vannak.

Forrás:
http://www.flaccus.hu/opencms/opencms/Konyvesbolt/Temakoronkent/TartalomReszletek.jsp?konyv=10679 


< Vissza