IRODALMI MŰSOR A CAMPUSON

Utolsó módosítás: 2019. november 22.

Ady Endre halálának 100. évfordulója alkalmából irodalmi műsorra hívta az érdeklődőket a Sárospataki Comenius Campus. Jónás Zoltán előadóművész előadásának címe Ifjú szívekben élek. In memoriam Ady Endre volt.

A szakmai program, amelyet a Magyar Művészeti Akadémia támogatott, 2019. november 14-én 11.00 órakor kezdődött a Comenius Könyvtárban. A közönség az alábbi művekkel ismerkedhetett meg:

  • Nagy Endre: Konferansz egy színdarab eleibe;
  • Ady Endre: Az értől az óceánig; Új versek előhangja; Új vizeken járok; Levél apámhoz; A Hortobágy poétája; Én nem vagyok már magyar?; Álmodik a nyomor; A föl-földobott kő; Mihályi Rozália csókja; Tüzes seb vagyok; Elfogyni az ölelésben; Héja-nász az avaron; Szeretném, ha szeretnének; Ifjú szívekben élek; Új, tavaszi seregszemle; Az én hadseregem; A Tűz csiholója.

Jónás Zoltán gyönyörűen hangzó tiszta beszéde, lenyűgöző szövegtudása, sokszínű előadásmódja magával ragadta a közönséget. A kevéssé ismert irodalmi művek által mindenki megrajzolhatta maga számára Adyt, az újságírót, a költőt, az embert.

A közönség soraiban a campus oktatóin, hallgatóin és dolgozóin kívül a Sárospataki Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium 11–12. évfolyamos diákjai is helyet foglaltak.

 

Sárospatak, 2019. 11. 14.
Hír: Dr. Toma Kornélia
Fotó: Sasi Gábor


< Vissza