Tanítási-tanulási segédletek

Utolsó módosítás: 2019. december 02.

Alkotói portrék a magyar irodalomból - Az ELTE tanárai még 1998-ban a Sulinethez irodalomoktatáshoz Balassi Bálint, Petőfi Sándor, Arany János, Ady Endre, József Attila életművét tették online tananyagként elérhetővé. Hagyományos böngészőkkel (Netscape, Microsoft Internet Explorer) egyszerűsített formában is elérhető.

Anyanyelv-pedagógia szakfolyóirat

Interaktív irodalomkönyv - Az oldalon található tartalmak középiskolás diákok és egy koordináló tanár közreműködésével kerülnek feltöltésre. 2010 óta folyamatosan bővül a tartalom mélységben és minőségben egyaránt. Az irodalmi menü szerkezete korszakonkénti.

A népmesék szerepe a korai olvasásfejelsztésben: annotált ajánlójegyzék (főszerk. Tamásné Fekete Adrienn)  

Nyelvtan középiskolásoknak - Az oldalon található tartalmak középiskolás diákok és egy koordináló tanár közreműködésével kerülnek feltöltésre. 2010 óta folyamatosan bővül a tartalom. A "Helyesírás" még a régi szabályzat szerinti!

Olvasónapló

Sulinet Tudásbázis: Magyar nyelv és irodalom 1-12. évfolyam

Sulinet Junior: Alsó tagozatos óravázlatok - Vers, mese és a Magyar menükbe rendezett óravázlatok a magyartanítás hasznos segédletei pl. a Himnusz, a Szózat, A mohácsi csata tanításánál.. 

YouTube - Az egyik legnagyobb film- és videómegosztó portálon sok irodalmi adaptáció, szépirodalmi alkotás nézhető és hallgatható meg,


< Vissza