Könyvtárközi kölcsönzés

Utolsó módosítás: 2020. november 02.

A könyvtár részt vesz a könyvtárak közötti dokumentum- és információcserében. Könyvtárközi kölcsönzés keretében a Könyvtár olyan dokumentumokat bocsát a könyvtárhasználók rendelkezésére, melyek állományából hiányoznak és nem találhatók meg a város könyvtáraiban sem. A Könyvtár beiratkozott olvasói a nyitvatartási időben személyesen kezdeményezhetnek könyvtárközi kérést. A hazai és külföldi könyvtárakból kért dokumentumokra a kölcsönadó könyvtár szabályai és feltételei vonatkoznak. A könyvtárak folyóiratokat nem kölcsönöznek, folyóiratcikkekről csak másolat kérhető. A belföldi kérések teljesítésének időtartama kb. 1-2 hét, a külföldről teljesített kéréseké kb. 1 hónap. Külföldi rendelés esetén nem lehet a kérést visszamondani. Kölcsönzési idő hosszabbítás a szolgáltató könyvtár feltételei szerint lehetséges, a lejárati idő előtt 5 munkanappal.

A belföldről történő kölcsönzés jelenleg ingyenes, a nemzetközi kölcsönzés díja kötetenként 4500 Ft.
A könyvtárközi kölcsönzés költségeit az intézmény vállalja az intézménnyel hallgatói vagy közalkalmazotti jogviszonyban álló könyvtárhasználók esetében. Minden más könyvtárhasználó a költségeket maga vállalja, és számla ellenében kifizeti azt.
A dokumentum elvesztése vagy megrongálása esetén a szolgáltató könyvtár által megszabott ár a kérő olvasót terheli.
A könyvtár dokumentumállománya könyvtárközi kölcsönzés útján igénybe vehető. A Könyvtár könyvtárközi kölcsönzés keretében sem kölcsönöz szakdolgozatot, kéziratot, TDK dolgozatot. A kért dokumentum megérkezéséről a kérőt azonnal értesítjük az általa megadott elérhetőségein.


< Vissza